De trouwringen

trouwringen

Wie betaalt traditioneel de trouwringen?

Vooral als het om het huwelijk gaat, hebben sommige tradities door de eeuwen heen de overhand gehad. Daarbij hoort ook de vraag: wie betaalt de trouwringen – de man of de vrouw? Hier is traditioneel maar één antwoord op: de man en de vrouw. Want volgens de traditie koopt de man de ring voor de vrouw en de vrouw de ring voor de man. Tegenwoordig is deze traditie lang ontspannen geweest.

Wie koopt de trouwringen tegenwoordig?

Het antwoord hangt ervan af of u in een modern of traditioneel partnerschap zit. Tegenwoordig hebben echtgenoten vaak aparte rekeningen. In dit geval wordt meestal van beide kanten geld in een pot gegooid, waaruit dan ook de trouwringen worden betaald – ongeacht hoeveel de individuele ring kost. Hoewel de damesring vaak duurder is vanwege de diamant – maar gedeelde vreugde is verdubbelde vreugde. Als beide partners voor het huwelijk zaken met elkaar doen, dan is de vraag sowieso niet relevant.

Moet de man betalen voor de trouwringen?

Sterker nog, veel vrouwen verwachten tegenwoordig nog steeds dat de man voor de ring betaalt. Zeker als de man haar van tevoren ten huwelijk heeft gevraagd. In dit geval vraagt ​​hij immers geen geld terug voor de verlovingsring. Dit is natuurlijk geen verplichting – vrouwen kunnen vandaag al een huwelijksaanzoek aan hun man voorstellen. Maar: In de praktijk is aangetoond dat bij stellen die in een klassiek rolmodel leven, de man ook eerder de creditcard uit de juwelier haalt.

Wanneer koopt de vrouw de trouwring?

De man is niet altijd de belangrijkste kostwinner in het gezin of verdient meer geld dan de vrouw. In deze gevallen nemen de meeste moderne stellen het als vanzelfsprekend aan dat de vrouw de kosten van de trouwringen geheel of gedeeltelijk zal betalen.

Wie kiest de trouwringen: man of vrouw?

Als je een paar decennia terugkijkt, bestond er niet zoiets als de klassieke selectie ringen. Meestal waren het erfstukken die van generatie op generatie werden doorgegeven en vervolgens werden aangepast aan de vinger van de bruid. Als dat niet bestond, dan verzamelde de familie goud, dat vervolgens naar de goudsmid werd gebracht. Hij smolt kannen, kettingen en andere ringen om een ​​nieuwe trouwring te maken. Tegenwoordig is het meestal zo dat de verlovingsring door de man wordt gekozen omdat de aanvraag in het geheim wordt voorbereid. De trouwringen selecteren vervolgens koppels bij elkaar. Ze moeten tenslotte een leven lang worden gedragen en dan beide partners behagen.

En dat wordt door veel stellen gewoon online gedaan, bijvoorbeeld bij 123 gold.